Április 20-án rendezték meg immár 48. alkalommal a Szolnoky Jenő Váltófutóversenyt Mezőnyárádon. A lassan 5 évtizede megrendezett tömegsport eseményen ismételten rajthoz álltak a térség általános iskoláinak tanulói, összesen 9 intézmény 410 diákja.

Új iskola is részt vett ezúttal a futáson: a tenki általános iskola először állt rajthoz, a sályi általános iskola pedig több év kihagyás után tért vissza a versenyre.
A technikai értekezlet után Gallik Gábor köszöntötte a megjelent csapatokat, majd Kalóné Papp Krisztina, a mezőnyárádi iskola igazgatója nyitotta meg a versenyt.
Három korcsoportban indultak a versenyzők, elsőként a legkisebb lányok, az 1-4. osztályosok futották le a 6X100 méteres távot, majd az alsós fiúk versengése következett.
Őket követték az 5-6. osztályos lányok és fiúk, végül a 7-8. osztályos lányok és fiúk futása zárta a versenyt.

Az összetett verseny eredménye:
1. Kossuth Lajos Általános Iskola, Mezőkeresztes
2. Boldog Sándor Katolikus Általános Iskola, Mezőnyárád
3. Szent István Katolikus Általános Iskola, Mezőkövesd
4. Arany János Általános Iskola, Bükkábrány
5. II. Rákóczi Ferenc Tagiskola, Tibolddaróc
6. Szent Imre Tagiskola, Mezőkövesd
7. Szent Imre Katolikus Általános Iskola, Tenk
8. Gárdonyi Géza Általános Iskola, Sály
9. Mező Ferenc Tagiskola, Mezőkövesd

Az iskolaudvarra visszatérve megpihenhettek a versenyzők, majd  az oklevelek és kupák átadására került sor, melyeket Kalóné Papp Krisztina, Farkas Jánosné, Kolyvek István, Bárdos József Szabolcs adtak át a versenyzőknek és felkészítő nevelőknek.

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.